lauantai 10. marraskuuta 2012

Väriongelma

Oon taas ruennut miettimään noita meidän värejä... Tarkoitushan oli siis käyttää koristeissa hopeaa ja vanhaa roosaa.  Tähän mennessä pöytäkoristeiksi on valikoitunut hopeaksi maalatut mustikanvarvut ja tuikkukipot. Kipothan oli siis tarkoitus maalata vanhan roosan värisiksi. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tuota roosaa tulisi olemaan vain juuri noissa kynttiläkipoissa. Ainakin toistaiseksi menu- ja ohjelmalappuset tulisi myös olemaan tuota hopeaa, ja jos paikkakortit tulevat olemaan niitä mustia kiviä, ei roosaa saada niihinkään tungettua. Myös servetit on todennäköisesti hopeiset. Eli toisin sanoen, pitäisikö nyt sitten kuitenkin luopua tuosta toisesta väristä, ja käyttää vain sitä hopeaa ja tietysti valkoista..? Ei kai sitä kannata väkisinkään rueta tunkemaan jotakin väriä koristuksiin, jos ei se sinne luonnollisesti tunnu tulevan. Ainoa mitä mietin tuossa roosan pois jättämisessä on se, tuleeko pöytäkoristeista sitten jotenkin tylsiä..? Tällöinhän tuikkukipot jäisivät maalaamatta ja olisivat siis kirkkaita. Mietin tätä samaa jo aikaisemmin ja silloin totesin, että on kiva tuoda vähän väriä pöytiin sillä roosalla. Mutta ehkä pelkät roosat tuikkukipot on vähän yksinäisiä muuten hopeiden koristuksien vieressä. Ehkä täytyy vielä tehdä koekattaus niillä kirkkailla kipoilla ja päättää sitten, onko se tylsä vai hyvä.

Yritän muualla juhlapaikalla käyttää koristeina mm. kaisloja korkeissa maljakoissa, joiden pohjalla on kiviä, ja tosiaan pöytiin tulevat mustikanvarvut laitetaan kirkkaisiin pilttipurkkeihin. Näiden kanssa kyllä uskoisin ehkä paremminkin istuvan ihan ne kirkkaat tuikkukipot, on ehkä hieman luonnonläheisempi niin kuin roosaksi maalattuna. Mitä enemmän pyörittelen tätä asiaa mielessäni, sitä enemmän se roosan pois jättäminen tuntuu hyvältä. Eli ei kai tässä auta muu kuin tehdä se koekattaus. :) Alla vielä kuva siitä, miltä ne roosat kipot näyttää.

2 kommenttia:

  1. Se on kyllä totta että jos roosaa on vain tuikkukipoissa, se voi näyttää vähän "virheeltä" kun väri ei yhdisty varsinaisesti mihinkään.

    Hopea-valkoinen taas on varsin juhlava ja tyylikäs yhdistelmä, makuasia sitten on, onko se liian talvinen kesähäihin?

    Äkkiseltään tuli mieleeni että voisiko roosaa olla esim. mustikanvarpukippojen pohjalla koristehiekan muodossa? Tai vaikka organzana noutopöydässä tarjoiluastioiden välissä suikertamassa? Roosaa ei siis mielestäni välttämättä tarvita lisää vieraspöytiin, kunhan sitä olisi vaan samassa tilassa jotenkin muuten esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä pointti, että valkoisesta ja hopeasta voi tulla turhan talvinen tunnelma. Jossain vaiheessa mietinkin tuota koristehiekkaa mustikanvarpujen pohjalle, mutta jostain syystä lopulta kuitenkin hylkäsin sen. Se täytyy nyt kuitenkin ottaa uudestaan harkintaan. :) Samoin idea siitä, että roosaa olisikin lisää tarjoilupöydässä, on hyvä idea. Rupesin myös miettimään, että ehkä paikkakortit tai -kivet voisi sitten kuitenkin vaihtaa pahvisiin, jolloin niillä saataisiin roosaa lisää myös vieraspöytiin. Ja noihin paikkakortteihin mulla onkin jo jemmassa ihan varteenotettava idea, siitä ehkä lisää myöhemmin. :)

      Poista