perjantai 10. toukokuuta 2013

Hääpäivän aamu

Olin hääpäivää edeltävän yön vanhempieni luona kahden koiramme kanssa. Nuorempi koiramme, joka on vasta puolivuotias, oli kovin levoton alkuyöstä, ja ravasi ympäri huonetta kaksi ensimmäistä tuntia kynsien napsuessa laminaattiin. Nukuin lyhyissä pätkissä kolmeen saakka, jonka jälkeen valvoin puoli kuuteen. Vartin yli kuusi heräsin taas ja puoli seitsemältä nousin ylös. Kaikenkaikkiaan nukuin siis noin neljä tuntia... Ikkunasta ulos katsottuani totesin vain, ettei säätiedotusten lupaamasta aurinkoisesta ja lämpimästä säästä ollut tietoakaan: taivas oli harmaa ja vettä satoi, onneksi kuitenkin vain tihuuttamalla. En kuitenkaan ottanut säästä sen enempiä stressejä, koska jo hääpäivää valittaessa tiesimme, että sää voi olla ihan mitä vain. Onneksi ei kuitenkaan satanut räntää!

Kun olin yrittänyt syödä aamupalan (sain alas puolitoista leipäpalaa, jei!), puin päälleni, ruokin koirat ja lähdin ajamaan kohti keskustaa. Menin omalla autolla, koska se piti jättää kaupunkiin valmiiksi sunnuntaita varten. Autoparkista kävelin vielä aika levollisin mielin kohti kampaajaa, tajuamatta edes, että tänään menen naimisiin! Kampaajan luona tapasin jo kaksi kaasoani ja istahdimme kaikki samaan aikaan kampaajan penkkiin. Kampaukset otimme Unik Hairdressingillä, jossa koko aamu oli varattu vain meille. Itse olin edelleen rauhallinen, ja jännitys hiipi puseroon vasta kun kolmas kaasoni saapui kampaajalle tunnin myöhemmin, samaan aikaan kuin anoppinikin. Tässä vaiheessa kaksi ensimmäistä kaasoa suuntasivat meikkiin sen jälkeen, kun olin hieman selventänyt edellisiltana kirjoittamiani ohjeita. Minun kampaustani viimeisteltiin vielä, jonka jälkeen lähdin minäkin meikattavaksi, kolmannen kaason ja anopin jäädessä vielä kammattavaksi. Oli oikein mukavaa, että ehdimme aamulla viettää hetken kaikki yhdessä ja vaihtaa kuulumisia.

Kampaus sivulta ja mun ihana hiuskoru :) Kuvanlaatu valitettavan huono kun on vaan zoomattu toisesta kuvasta...

Kun poistuin kampaajalta, jännitys hävisi taas ja pian huomasin käveleväni keskellä Jyväskylän keskustaa järjetön hymy kasvoillani. Yksin. Tuntui niin hyvältä, että tänään saisin aviomiehekseni rakastamani miehen. Minut valtasi ihanan rauhallinen ja varma tunne. Tässä vaiheessa nälkä kurni jo vatsassa ja kipaisin hakemaan suklaapatukan kaupasta ennen meikkiäni.

Meikkaajalla näin taas pikaisesti yhden kaasoistani, jolla oli meikki samassa paikassa kuin minulla. Oma meikkini tehtiin noin puolessa tunnissa, jonka jälkeen lähdin ostamaan salaattia ruuaksi, jottei nälkä pääsisi yllättämään. Salaatin kera suuntasin appivanhempieni hotellihuoneeseen anoppini kanssa, ja jäin odottelemaan äitiäni. Äiti saapuikin pian paikalle ja syötyäni rupesimme pukemaan hääpukua päälleni. Pukeutuminen sujui ilman suurempia ongelmia ja kun olin valmis, olikin jo aika lähteä. Appiukkoni odotteli auton kanssa hotellin edustalla. Autoon sujahtaminen hääpuku päällä ei kuitenkaan ollut kovin helppoa. :D Lopulta kuitenkin onnistuimme sullomaan minut sekä pukuni auton kyytiin ja pääsimme lähtemään kohti kirkkoa.

Tankkaushommissa hotellilla

Puku päälle äidin avustuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti